مبانی نظری وپیشینه تحقیق اضطراب و افسردگی

دسته بندی : مدیریت

فرمت فایل : doc

حجم فایل : 87 کیلو بایت

تعداد صفحات : 61

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

توضیحات: فصل دوم تحقیق کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)

همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو تحقیق

توضیحات نظری کامل در مورد متغیر

پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه

رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب

منبع : انگلیسی و فارسی دارد (به شیوه APA)

نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc

قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه

تعریف افسردگی: افسردگی، رایج‌ترین اختلال روانی است كه اخیرا به شدت رو به افزایش نهاده است. افسردگی را سرماخوردگی بیماری روانی نیز می‌نامند. تقریبا همه، حداقل به صورت خفیف احساس افسردگی كرده‌اند. احساس دمغی، بی‌حوصلگی، غمگینی، ناامیدی، دلسردی و ناخشنودی همگی از تجربیات افسردگی رایج هستند. این حالت را افسردگی بهنجار می‌گویند(روزنهان، سیدمحمدی، 1379: 3).

زن‌ها خیلی بیشتر از مردها دچار افسردگی می‌شوند. علت آن روشن نیست، اما به نظر بسیاری از متخصصان، عوامل فرهنگی و به‌ویژه محرومیت‌ها و محدودیت‌های اجتماعی زیاد در مورد ن، یكی از علل اساسی است(شاملو، 1382: 150). ارائه تعریف افسردگی آسان نیست، چرا كه پیشنهاد تعریفی كه مورد پذیرش همه متخصصان و پژوهشگران قرار گیرد، غیرممكن می‌باشد. حال به برخی از تعاریف عمده افسردگی اشاره می‌كنیم: افسردگی، به منزله یك بیماری خلق‌وخو یا اختلال كنش خلق‌وخو است. افسردگی، نشانگانی است كه تحت سلطه خلق افسرده است و بر اساس بیان لفظی یا غیر لفظی عواطف غمگین، اضطرابی و یا حالت‌های برانگیختگی نشان داده می‌شود.

افت گذرا یا مداوم تنود عصبی- روانی كه به صورت یك مؤلفه بدنی مانند سردرد، بی اشتهایی، یبوست و كاهش فشار خون و یك مؤلفه روانی مانند غمگینی، ناتوانی و احساس به پایان رسیدن نیرو نمایان می‌شود.

سقوط غیرقابل توجیه تنود حیاتی: این حالت در حیطه بدنی با خستگی دائم آشكار می‌شود. در حیطه شناختی به صورت پراكندگی دقت و مشكل كوشش فكری و در حیطه عاطفی به شكل حالتی مالیخولیایی كه با هشیاری فرد نسبت به ناتوانمندی واكنش همراه است، آشكار می‌شود.

حالت روانی ناخوش كه با دل‌زدگی، ‌یأس و خستگی‌پذیری مشخص می‌شود و در بیشتر مواقع با اضطرابی كم و بیش شدید همراه است (روزنهان، سیدمحمدی، 1379: 6).

افسردگی[1] یك نوع اختلال عاطفی است، بارزترین علامت اختلالات عاطفی تغییرات و نوسانات مشهوری است كه در خلق بیماران مبتلا به آن یافت می‎شود. كه معمولاً به شدت متفاوت است از خلق بیماران مبتلا به آن یافت می‎شود كه معمولاً به شدت متفاوت است از خلق افراد سالم، و تظاهر آن به صورت‎های افسردگی و یا خوشحالی زیاده از حد (مانی) می‎باشد. مانی عبارتست از سرخوشی، گشاده‎رویی، تحریك‎پذیری، پرحرفی، عزت نفس كاذب و پرش فكری افراطی. افسردگی هم دارای علایم و نشانه‎های بارزی همچون احساس غمگینی شدید، عصبانیت و بی‎حوصلگی، بی‎علاقگی و عدم لذت بردن از فعالیتهای تفریحی، كاهش انرژی یا بیقراری، بی‎اشتهایی، كاهش وزن، بیخوابی، كاهش قوای ذهنی، كاهش میل جنسی، احساس بی‎ارزشی و گناه، احساس نومیدی، فكر خودكشی وعلایم و دردهای جسمانی باشد (رستمی، 1390)

افسردگی یك هیجان عادی بیشری است، این افسردگی عادی یا علایمی مثل غمگینی، دلشكستگی، نومیدی، ناكامی، ناشادی مشخص می‎شود. این احساس همگانی و عمومی است و به عنوان اختلال غیرعادی تلقی نمی‎شود (ایمانی و مهترپور، 1391).

افسردگی را شاید بتوان به حالتی توصیف كرد كه با تغییر اساسی و اولیه در خلق شروع و با مداومت احساس غم و اندوه به درجات مختلف مشخص می‎گردد (اخوت جلیلی، 1362).

تعریفی كه بك[2] در سال (1976) بیان كرد، اینست كه اصطلاح افسردگی به مجموعه رفتارهایی اطلاق می‎شود كه عناصر مشخص آن كندی حركت و كلام است گریستن، غمگینی، فقدان پاسخ های فعال، فقدان علائم، كم‎ارزشی، بی‎خبری و بی‎اشتهایی ازدیگر علائم آن است (میثمی، 1367). افسردگی اصطلاح وسیع و مبهمی است، برای شخص عادی حالتی مشخص با غمگینی و گرفتگی و بی‎حوصلگی و برای پزشك گروه وسیعی از اختلافات عاطفی با زیرشاخه‎های متعدد را تداعی می‎كند. خصوصیت اصلی و مركزی حالت افسردگی كاهش عمیق میل به فعالیت‎های لذت‎بخش روزمره مثل معاشرت، تفریح، ورزش، غذا و است. این ناتوانی برای كسب لذت، حالتی نافذ و پایا دارد (ترجمة پورافكاری، 1371).

2-2-11-2-2- علایم افسردگی: افسردگی از لحاظ شدت به سه دسته خفیف، متوسط و شدید می‎تواند تقسیم شود كه هر كدام علائم خاصی دارند. مثلاً در افسردگی متوسط اضطراب، فقدان علاقه و شدت آ‌شفتگی خواب و افكار بدبینانه ذكر شده است. در افسردگی شدید علاوه بر علایم بالا، هذیان و توهم پیدا می‎شود كه گاهی به آن افسردگیهای پیسكوتیك می‎گویند. در افسردگی خفیف بیمار از خلق پایین، فقدان انرژی و احساس لذت و بدخوابی شكایت می‎كند. در اختلال افسردگی خفیف معمولاً علائم دیگری وجود دارد كه آن فرمهای شدید كمتر مشاهده می‎شود. این علائم را به مفهوم وسیع نوروتیك، می‎توان گفتو مشت مل است بر اضطراب، خوبی،‌ علائم وسواس و علائم هیستریك. پایین بودن خلق، فقدان انرژی، علاقه و تحریك‎پذیری ( پورافكاری، 1371).

2-2-11-2-3- انواع اختلال افسردگی

افسردگی یك‌قطبی:در طی این نوع بیماری، فرد فقط از نشانه‌های افسردگی رنج می‌برد. این نوع از افسردگی شباهت زیادی به افسردگی بهنجار دارد، با این تفاوت كه در افسردگی یك‌قطبی علایم و شدت آنها بیشتر شده و زمان طولانی‌تری بیمار را درگیر می‌كند.

علایم و نشانه‌های هیجانی: غم، برجسته‌ترین و فراوان‌ترین نشانه هیجانی در افسردگی است. به این صورت كه فرد افسرده، تقریبا در تمام ساعات بیداری خود گریه می‌كند. همراه با احساس غم، اضطراب نیز نمایان می‌شود. فقدان حسرت، از بین رفتن شادی زندگی، بی‌تفاوتی در برابر حوادث چه خوشایند و چه ناخوشایند، بی‌علاقگی نسبت به انجام كارها، كاهش لذت ناشی از تفریحات، سرگرمی و خانواده، دوری از اجتماع و بالاخره كاهش اشتها و میل جنسی از دیگر علایم هیجانی در فرد افسرده می‌باشند.(روزنهان، سیدمحمدی، 1379 : 6).



[1] depression

[2] Beck

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود


فایل دانشمند افسردگی ,كاهش ,اختلال ,فقدان ,می‎شود ,علائم ,مبانی نظری ,روزنهان، سیدمحمدی، ,سیدمحمدی، 1379 ,نشان داده ,آشكار می‌شود ,وپیشینه تحقیق اضطراب ,نظری منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

جمع کن بابا مذهبی-اخلاقی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد شهرکرد شیرآلات وبلاگ تخصصی برنامه ریزی و کنترل پروژه اینجا زیبایی را درک کن همه چی موجوده